千教网
输入关键词,搜索您要的课件,教案,试题
您的位置: 千教网 >> 英语试题下载 >>2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit1知能演练轻松闯关

欢迎您到“千教网”下载“2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit1知能演练轻松闯关”的资源,本文档是doc格式,无须注册即可下载,点击“本地下载”即可下载
2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit1知能演练轻松闯关
所属科目:英语    文件类型:doc
类别:试题、练习
上传日期:2018/11/8  
相关资源:
2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit1知能演练轻松闯关

温馨提示:本站所有教学资源均是完全免费提供!内容简介下方即有下载连接!

下载步骤:直接点击即可下载

注意:1.源文件中的公式,图片,在下边的内容预览中被忽略!(文档内容预览在最下方)

    2.下载链接在下方,无需注册直接可下载!

文档内容预览:
  

课时练1 阅读理解提速练
 阅读理解
A
(2018·河北衡水中学模拟)The International Voluntary Service runs a number of Youth Exchanges throughout the year.Youth Exchanges give small groups of 4—5 young people the opportunity to take part in volunteering trips abroad for an average of two weeks.These young people are joined by 4—5 young people from 3—4 other nationalities and are a wonderful intercultural experience in a safe environment.
Example Youth Exchanges:
Youth Exchange 1
Location: Ireland
Other nationalities: Ireland, Spain, Italy, Hungary
Theme: Focuses on the topic of community reconstruction and community activities—exploring how local issues facing our communities are connected to global issues.The group will also learn about the eco-village as an example of a community and take part in team-building activities.
Youth Exchange 2
Location: France
Other nationalities: Bulgaria, Italy, France
Theme: Organic gardening & continual living.This project will take place in a natural park, where the group will take part in gardening activities and games/workshops about continuous development.
Youth Exchange 3
Location: Macedonia
Other nationalities: Serbia, Turkey, Ireland
Theme: Foster(培养) social inclusion and motivate personal development of young people through sports and outdoor activities.Promote outdoor activities as a tool to help inclusion of young people with fewer opportunities.
Youth Exchange 4
Location:Italy
Other nationalities: Italy, Bulgaria, Greece
Theme: A social-environmental project that intends to promote social inclusion and continuous development, regarded as a process of civil rights and active citizenship.Over 10 days, the group will participate in activities to raise awareness about the effect of our behavior on the environment.
【解题导语】 本文是一篇说明文,主要向读者介绍了四种青年交流活动,这些活动可以让来自不同国籍的年轻人体验到跨国文化。
1.What do you focus on when travelling in France?
A.Gardening work.
B.Civil rights.
C.Developing social inclusion.
D.Rebuilding communities.
A 解析:细节理解题。根据Youth Exchange 2部分的Theme: Organic gardening & continual living.This project will take place in a natural park, where the group will take part in gardening activities and games/workshops about continuous development.可知,在法国举行的青年交流活动中,你可以参加园艺工作。故选A。
2.If you are interested in protecting the environment, you can take part in ________.
A.Youth Exchange 1
B.Youth Exchange 2
C.Youth Exchange 3
D.Youth Exchange 4
D 解析:细节理解题。根据Youth Exchange 4部分最后一句...the group will participate in activities to raise awareness about the effect of our behavior on the environment.可知,如果你对保护环境感兴趣,你可以参加的青年交流活动是Youth Exchange 4。故选D。
3.Which nationality are Youth Exchanges most popular with?
A.Spain.  B.Italy.
C.Ireland. D.France.
B 解析:细节理解题。根据文中提到的四个青年交流活动中的“Other nationalities”部分的内容可知,这种青年交流活动最受意大利人欢迎。故选B。
B
(2018·昆明高三适应性检测)Back home from the Navy,I started school at Greenville College in my hometown of Illinois. I’d been out of high school for four years,but my high school headmaster,Mr.Gardner,invited me to a Valentine’s Day dance party at school. The thought of seeing my former teachers was exciting. So I agreed.
When Friday came, I cleaned up,dressed up and drove to the high school gym. I chatted with my teachers and approached Mr. Gardner to thank him before leaving. Just then, the band started playing and a young girl stood up to sing. One look at her and I was crazy—I had never seen such a beautiful girl!
I asked Mr. Gardner who she was,and he answered,“That’s Marilyn Riley,Cut Riley’s daughter.”I was shocked to say the least. They lived just around the corner from me. I walked across the gym floor to introduce myself,“Hi,I’m Jack Joseph.”
“I know who you are,”was her not-too-friendly response.
“Would you like to dance?” I asked. “No!I’m working,” she shot back.
“Can I call you next week for a movie date?” I asked. “No” was her response.
For the next month I phoned,trying to set up a date. She always had the same answer:No. Then one rainy afternoon in March as I was driving home after basketball practice,I saw Marilyn, walking with no umbrella,no raincoat and no hat. I pulled alongside her and asked if she needed a ride,half expecting her to say no. Instead,she stepped over the roadside and sat down on the seat next to me. It was only a few blocks to her house,but after pulling into her driveway we talked for 45 minutes. It was magic from then on.
【解题导语】 本文是一篇记叙文。讲述了作者海军退伍之后受母校校长邀请参加情人节舞会,遇到一位女孩并与其交往的故事。
4.Why did Jack decide to attend the party?
A.The party was held to welcome him back home.
B.Marilyn would be introduced to him at the party.
C.He could meet some of his former teachers there.
D.They gathered there to celebrate Valentine’s Day.
C 解析:细节理解题。根据第一段的最后两句可以看出,由于在情人节舞会上可以见到原来的老师,所以作者决定参加舞会。所以选C项。
5.What was the author’s attitude towards the party?
A.Casual. B.Formal.
C.Passive. D.Worried.
B 解析:推理判断题。根据第二段首句的描述可以看出,作者对这次舞会的态度是很正式的(formal)。所以选B项。
6.We can infer from the text that________.
A.Jack once served in the army after high school
B.it took Jack 45 minutes to drive Marilyn home
C.Jack and Marilyn were familiar with each other
D.it was Marilyn’s cold attitude that interested Jack
A 解析:推理判断题。根据第一段的“Back home from the Navy...I’d been out of high school for four years”可以推断,作者在高中毕业后去海军服役了4年,退役后就读于家乡的大学。所以选A项。
7.How would the story most probably develop in the end?
A.Marilyn would fall in love with Jack.
B.Jack would make great achievements in college.
C.Marilyn would become a famous singer.
D.Jack would have frequent conflicts with Marilyn.
A 解析:推理判断题。根据末段最后两句可以看出,作者和这位女孩的关系有很大改善。特别是从最后一句“从那以后(我们之间的关系)很神奇”可以推断出,故事结局与两人的关系有关,而四个选项的叙述之中,只有选项A提及二人关系。所以选A项。
C
(2018·合肥高三质检)May Day, the first day of May, is celebrated as a spring festival in many countries. It marks the approach of summer.
The English developed their May Day festival from the Roman festival called Floralia. In the festival of Floralia, the Romans gathered flowers to honor the goddess of spring, Flora. In the Middle Ages, May Day became the favorite holiday of many English villages. People gathered flowers to decorate their homes and churches, sang spring songs and chose a king and a queen of May. Villagers danced around a tall pole fixed upright in the ground, called a maypole, each holding the end of a ribbon attached to the top of the pole. They tied the ribbons around the pole until it was covered with bright colors. They collected dew(露水)on May Day morning and washed their faces with it because they believed that the dew on the day had the magic power to regain youth.
Nowadays in Britain people no longer attach great importance to the day, but in some towns and villages people still celebrate it by choosing the May Queen and dancing around the maypole. May Queen is a girl selected as the most beautiful girl on May Day. She is usually crowned with flowers and often driven in procession through the street. In the United States, the day has never been celebrated with the same enthusiasm as in Britain. But in many American towns and cities, children celebrate the day with dancing and singing. They often gather flowers in handmade paper baskets and hang them on the doorknobs of the homes of their friends’ and neighbors’ on May Day morning. At May Day parties, children select May Queen, dance around the maypole, and sing May Day songs.
【解题导语】 本文是一篇说明文。主要介绍了欧洲国家的传统节日“五朔节”。
8.What do we know about the May Day in Britain in the Middle Ages?
A.People dressed in bright colors.
B.People celebrated it with enthusiasm.
C.People presented flowers to the goddess of spring.
D.People stayed at home instead of going to churches.
B 解析:细节理解题。根据第二段内容特别是第三、四句可知,在中世纪,英国人通过举行各种活动,热情地庆祝五朔节,故B项正确。
9.Why did people wash their faces with dew on May Day?
A.To bring good luck. B.To become prettier.
C.To get magic power. D.To get young again.
D 解析:细节理解题。根据第二段最后一句可知,人们在五朔节用露水洗脸,是因为他们相信露水在当天有恢复青春的魔力,故D项正确。
10.Paragraph 3 is mainly developed________.
A.by comparison B.by space
C.by process D.by classification
A 解析:写作方法题。根据第三段可知,该段是通过比较美国和英国如何庆祝该节日展开的,故A项正确。
11.Nowadays, many American children celebrate May Day with lots of activities EXCEPT____.
A.hanging flowers on the doorknobs of their friends’ homes
B.selecting May Queen and dancing around the maypole
C.gathering flowers in handmade paper baskets and singing May Day songs
D.collecting dew on May Day morning and washing faces 
D 解析:细节理解题。根据第三段倒数第一、二句可知,如今在美国,孩子们通过将花篮挂在邻居家或朋友家的门把手上、选择“五朔节女王”、围绕五月柱跳舞、演唱五朔节的歌曲来庆祝这一节日,故排除A、B、C项;根据第二段最后一句可知,用露水洗脸是中世纪英国人的做法,而不是现在美国儿童的做法,故选D项。
D
(2018·合肥高三调研)The effects of coffee consumption on health have long been a subject of conflict and uncertainty. Since the 1980s, some have spoken out against coffee as it’s harmful to health, while others have welcomed coffee for its supposed benefits to health.
According to a scientific report, mild coffee consumption, three to five cups per day, can be taken as a healthy dietary pattern, along with other healthful behavior. The report also says that coffee consumption helps reduce the risk of heart disease and it protects against Parkinson’s disease.
According to Dr. Donald Hensrud of Mayo Clinic, high consumption of coffee has health risks. Dr. Hensrud mentions the dangers of high coffee consumption for people with a certain illness that slows the breakdown of caffeine in the body. Some studies said that drinking two or more cups of coffee daily can actually increase the risk of heart disease in these people.
According to conclusions from a recent study led by Dr. Gregory Marcus, a doctor from the University of California, San Francisco, daily moderate consumption of caffeine, less than 4 cups, is not associated with these issues.
Until the scientific community reaches a general agreement on the effects of coffee consumption on human health, it
…………………………
余下内容暂不显示,请下载查看完整内容
关于资源的下载性声明:千教网本身不提供任何资源的下载服务,也不会保存任何数据在服务器上。所有资源的下载,均源于互联网抓取。当该资源的原始地址失效时,您可能无法获取该资源。
关于本站 | 免责声明 | 广告联系 | 网站提交 | 网友留言 | 联系我们