千教网
输入关键词,搜索您要的课件,教案,试题
您的位置: 千教网 >> 英语试题下载 >>2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit3知能演练轻松闯关

欢迎您到“千教网”下载“2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit3知能演练轻松闯关”的资源,本文档是doc格式,无须注册即可下载,点击“本地下载”即可下载
2019届高考英语一轮复习练习必修3_Unit3知能演练轻松闯关
所属科目:英语    文件类型:doc
类别:试题、练习
上传日期:2018/11/8  
相关资源:
2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit1知能演练轻松闯关

温馨提示:本站所有教学资源均是完全免费提供!内容简介下方即有下载连接!

下载步骤:直接点击即可下载

注意:1.源文件中的公式,图片,在下边的内容预览中被忽略!(文档内容预览在最下方)

    2.下载链接在下方,无需注册直接可下载!

文档内容预览:
  

课时练1 阅读理解提速练
 阅读理解
A
(2018·山西八校联考)Belgium is the land of music festivals. There are rock, pop, world, electronic music festivals and more, so you’re sure to find a festival that suits your taste.
Groezrock
Groezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium. This festival grew from a small event to an international festival that had 33,000 visitors in 2016. If you’re into the harder stuff(东西), this is where you need to go.
When? April 29-30. Where? Meerhout. Music? Punk, emo, ska and rock in all its variations. Free? No.
Sfinks Mixed
Sfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. There are also plenty of things to do besides watching the performances. Good to know for families: Sfinks is a kid-friendly festival, with workshops, storytelling and performances aimed at children.
When? July 27-30. Where? Boechout. Music? World. Free? The festival is free; the camping is not.
Graspop Metal Meeting
If Groezrock doesn’t seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might. As the name says, this festival is all about metal, rock and punk. In 2016 the festival received 140,000 visitors who came to watch the more than 100 bands performing.
When? June 16-18. Where? Dessel. Music? Metal. Free? No.
Genk on Stage
Genk on Stage is a pop musical with not only a lot of Belgian artists, but also some international names. 80,000 people attended Genk on Stage in 2016.
When? June 23-25. Where? Genk. Music? Pop. Free? Yes.
【解题导语】 本文是一篇应用文,涉及音乐节话题。作者推荐了比利时几个重要的音乐节。
1.Which may kick off the festival season in Belgium?
A.Groezrock.         
B.Sfinks Mixed.
C.Graspop Metal Meeting.
D.Genk on Stage.
A 解析:细节理解题。根据Groezrock部分中的“Groezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium.”可知,Groezrock拉开了比利时音乐节的序幕。
2.What do we know about Sfinks Mixed?
A.It enjoys worldwide popularity.
B.It’s mainly targeted at kids.
C.It combines fun with culture.
D.It features certain types of music.
C 解析:细节理解题。根据Sfinks Mixed部分中的“Sfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. There are also plenty of things to do...”可知,该音乐节将娱乐和文化结合在一起。
3.Where are crazy metal music enthusiasts most likely to go?
A.Meerhout. B.Boechout.
C.Genk. D.Dessel.
D 解析:推理判断题。根据Graspop Metal Meeting部分中的“If Groezrock doesn’t seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might...this festival is all about metal, rock and punk”可知,对于狂热的金属乐爱好者,Graspop Metal Meeting可能更适合他们;再结合下文的“Where? Dessel.”可知举办地是Dessel,故选D。
B
(2018·南昌十校模拟)I hate Black Friday sales. It’s often a gathering of people who are there for many different reasons. Some are looking for a deal on that one item for their loved one, or perhaps themselves. Their intentions are completely unrelated to the festive time of the year.
It was several years ago when my wife asked me to meet her at the local department store on Black Friday morning. They had advertised a child’s bike that she wanted to purchase for our son. We stood with a very large crowd, waiting for the manager to blow the whistle. After a while the whistle blew. It was like throwing a bucket of small fish into a tank of sharks. I told my wife that if we obtained a bike, fine, but if we did not, I was OK with that too.
As the pile of bikes began to gradually decrease in size, I saw my “polite” opportunity to wrap my hands around the corner of one of the boxes. I lifted it up and suddenly felt some mild resistance. I looked up to see one of the largest gentlemen I had ever seen in my life. Frightening was not the word to describe his presence. He wore lots of belts of metal studded leather around both arms and even his neck. Tattoos(文身) were an obvious passion of his.
I started to give up the box but he gently pushed it into my direction and back into my hands. He then directed it into my shopping cart. He looked at me, smiled, and said, “Merry Christmas.” My wife and I went to the checkout, paid for the bike and went home. All the way home I was thinking that this moment was by far the best gift I had ever received for Christmas. The kindness of a stranger broke all preconceived notions(预想) I may have had of stereotypes and prejudices.
【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者和妻子想在黑色星期五大抢购时给儿子买辆自行车,无奈百货商店里人山人海。作者本想放弃,没想到一个陌生人把自行车盒子让给了他。这让作者改变了之前对他人的偏见。
4.How did the author feel when going into the store?
A.The crowd was like small fish.
B.They might not get the bike.
C.He was excited to do the shopping.
D.The whistle was blown too late.
B 解析:推理判断题。根据第二段中的最后一句可知,作者进入商店时已经做好了买不到自行车的打算,故选B项。
5.What happened when the author was buying the bike?
A.He was scared by a man’s look at first.
B.A gentleman bought the bike for him.
C.A stranger helped him lift the box.
D.He gave up the bike he first touched.
A 解析:细节理解题。根据第三段中的“I looked up to see...Frightening was not the word to describe his presence.”可知,“吓人”这个词已经不足以形容这个人的出现了。故选A项。
6.What did the author learn from the experience?
A.Look before you leap.
B.Custom is a second nature.
C.Doing is better than saying.
D.Don’t judge a book by its cover.
D 解析:推理判断题。根据第三段中对陌生人的描写可知,作者一开始因陌生人的外表而觉得他是个可怕的人;根据第四段的内容可知,陌生人把盒子让给了作者,作者由此发出感慨“The kindness of a stranger broke all preconceived notions(预想) I may have had of stereotypes and prejudices.”,即陌生人的善意打破了作者对他人的偏见,让作者知道不能以貌取人。故选D项。
7.What is the best title of the passage?
A.Black Friday Sales
B.My Son’s Best Bike
C.The Best Christmas Gift
D.A Strange Gentleman
C 解析:标题归纳题。文章讲述了作者和妻子为儿子买自行车作为圣诞礼物时受到了陌生人的帮助的故事,作者认为那一时刻是他收到过的最好的圣诞节礼物。故C项作标题最佳。
C
(2018·昆明市高三复习适应性检测)Spider monkeys have long,thin arms with hook-like hands that allow them to swing through the trees. They do not have opposable thumbs(对生拇指).
The brown-headed spider monkey has a prehensile(缠绕性的) tail,which means it can grasp and can be used like a fifth leg to grab trees. During the day,the spider monkey searches for fruits,which make up the main part of its diet. They will also eat flowers,seeds,leaves,and small insects during the dry season when fruits aren’t available. They spend most of the daylight hours climbing and swinging through the high branches of trees.
The brown-headed spider monkey lives in a large community of about 20 to 100 male and female monkeys. They split into smaller groups for feeding. Females usually give birth to only a single baby each year or two. Young monkeys are carried on their mothers’ stomachs until about 16 weeks old. Then they are strong enough to ride on their mothers’ backs. All brown-headed spider monkey babies are born with pink faces and ears.
Spider monkeys hug each other and wrap their tails around each other. They are very intelligent and have strong memories. They were named spider monkeys because they look like spiders as they hang upside down from their tails with their arms and legs swinging. Their genus(属) name is Ateles,which means “imperfect”. This refers to the fact that they don’t have thumbs.
Hunting the brown-headed spider monkey is now barred in Ecuador,a country in northwestern South America,but humans have killed them for their meat for hundreds of years.
【解题导语】 本文是一篇说明文,介绍了蜘蛛猴的特征和生活习性。
8.Spider monkeys live mostly on ________.
A.insects B.fruits
C.flowers D.leaves
B 解析:细节理解题。根据第二段的“During the day,the spider monkey searches for fruits,which make up the main part of its diet.”可知,在白天,蜘蛛猴寻找水果,这是它们饮食的主要成分。据此可知,它们以水果为主食。live on意思是“以……为主食”。
9.What can we learn about spider monkeys?
A.They have five legs.
B.They live in small groups.
C.Their tails can take their weight.
D.Their genus is the same as spiders’.
C 解析:推理判断题。根据第四段中的“They were named ... their arms and legs swinging.”可知,它们可以靠尾巴倒挂在树上,让四肢(在空中)摇摆着。由此推断,蜘蛛猴的尾巴可以承担体重。所以选C。
10.What does the underlined word “barred” in the last paragraph refer to?
A.Permitted. B.Forbidden.
C.Encouraged. D.Ignored.
B 解析:词义猜测题。根据最后一段内容可知,厄瓜多尔是南美洲西北部的一个国家,那里的居民虽然几百年来猎杀蜘蛛猴以获取肉食,但是现在这种行为已经被禁止。此句采用but一词前后对比介绍蜘蛛猴在这个国家的今昔不同状况,forbid意思是“禁止”。所以B选项正确。
11.Where do newly-born spider monkeys stay?
A.In a large community.
B.In trees with high branches.
C.On their mothers’ backs.
D.On their mothers’ stomachs.
D 解析:细节理解题。根据第三段的“Young monkeys are carried on their mothers’ stomachs until about 16 weeks old. Then they are strong enough to ride on their mothers’ backs.”可知,刚出生的小猴大约前16周生活在母猴肚子上。故选D。
D
(2018·辽宁五校协作体联考)In the dead of winter,we don’t typically think about spending time outdoors,but according to many physicians we should.The sun is our greatest source of a vitamin that is essential for good health—Vitamin D.
This important vitamin strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease,cancer and many other life-threatening diseases.The recommended daily requirement is 400-600 International Units (IU). In summer, people with dark brown eyes and darker skin turn sunlight from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of Vitamin D.
Even during winter, just a 10-minute walk at midday can keep the body’s Vitamin D at healthy levels.During brief winter walks,we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as possible.
Vitamin D can be also obtained from foods.Salmon is one of the best sources of the Vitamin.Egg yolks(蛋黄),cheese,mushrooms and some animal organs contain smaller quantities of it.
To attract consumers,food companies add Vitamin D to some of their milk products.The practice of putting the Vitamin into milk began in the 1930s.At that time,many children were suffering from rickets,an illness that is caused by a deficiency(缺乏) of Vitamin D.It made the children’s bones soft and weak.Adding Vitamin D to milk helped to solve the problem, and it has been available ever since.
For people who still need more Vitamin D, there is another option;Take Vitamin D supplements(补充物).These products are widely sold in sto
…………………………
余下内容暂不显示,请下载查看完整内容
关于资源的下载性声明:千教网本身不提供任何资源的下载服务,也不会保存任何数据在服务器上。所有资源的下载,均源于互联网抓取。当该资源的原始地址失效时,您可能无法获取该资源。
关于本站 | 免责声明 | 广告联系 | 网站提交 | 网友留言 | 联系我们