千教网
输入关键词,搜索您要的课件,教案,试题
您的位置: 千教网 >> 英语试题下载 >>2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit2知能演练轻松闯关

欢迎您到“千教网”下载“2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit2知能演练轻松闯关”的资源,本文档是doc格式,无须注册即可下载,点击“本地下载”即可下载
2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit2知能演练轻松闯关
所属科目:英语    文件类型:doc
类别:试题、练习
上传日期:2018/11/18  
相关资源:
(人教版)2019届高考英语一轮达标卷:全册练题(Word版,40份打包,有答案)

2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修4_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习必修5_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit1知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit2知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit3知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修6_Unit4知能演练轻松闯关

2019届高考英语一轮复习练习选修7_Unit1知能演练轻松闯关

温馨提示:本站所有教学资源均是完全免费提供!内容简介下方即有下载连接!

下载步骤:直接点击即可下载

注意:1.源文件中的公式,图片,在下边的内容预览中被忽略!(文档内容预览在最下方)

    2.下载链接在下方,无需注册直接可下载!

文档内容预览:
  

课时练1 阅读理解提速练
 阅读理解
A
(2018·云南高三调研)For the growing number of Chinese heading west to work and study, there’s plenty they find surprising. Upon arrival in the West, many Chinese find they have to firstly put on the brakes. Li Feng, raised in northern China and now based in England, agrees.“The only thing Chinese people would be shocked by in Britain is how long it takes to do things,”he says.“For instance, in China if you want to open a bank account, you don’t wait and you just do it at the counter.” Out-of-hours and weekend work is standard in China, but in Britain, the weekend is for family and friends.
Chen Lei, who left his homeland 12 years ago and is now a lawyer in Belgium says office politics are simpler in Europe, partly because the hierarchy(等级制度) is less rigid than in China, where the boss really is the boss and social class in the office is very obvious and important.As a result, staff in a Chinese company think very carefully about how to present their views and ideas. Employees in the West can share their opinions more freely. In China you should have the wisdom to say something in an appropriate way. But in Europe you can just say what you want.
The newest Chinese arrivals have a very different view to previous generations, according to Sharon Jin, who moved to the U.S. 20 years ago and is now an American citizen. “Almost 100% of people of my generation who came to the States want to get a green card,” she says. “But today younger Chinese plan to work for 10 years here and then return to China to buy a house or look after their parents.” While a record number of 523,700 students left China to study elsewhere in 2015, roughly 70%-80% of students abroad have been returning in recent years because of the attractive job market at home, according to the Chinese Ministry of Education (CME).
【解题导语】 以前,中国人去国外都想获得绿卡,而现在他们计划在国外工作十年以后,再回来买房或照顾父母。
1.What do many Chinese find surprising while in Britain?
A.That they drive faster than the drivers in Britain.
B.That they can open a bank account at any time.
C.That working extra hours in Britain is very common.
D.That working pace in Britain is less fast than at home.
D 解析:细节理解题。根据第一段中的“Upon arrival in the West, many Chinese find they have to firstly put on the brakes.”以及下面的例子可知,put on the brakes本意为“刹车”,用在这里表示“放慢速度”,故选D。
2.It can be inferred from Paragraph 2 that ________.
A.Chen Lei has been a lawyer in Belgium for 12 years
B.employees in the West show less respect for their boss
C.Chinese employees are cautious when presenting ideas
D.people in Europe express themselves in a modest way
C 解析:推理判断题。根据第二段中的“In China you should have the wisdom to say something in an appropriate way.”可知,在中国员工发表意见时要谨慎。
3.According to CME,most students return to China because ________.
A.it’s hard for them to get a green card
B.it’s easy for them to buy a house at home
C.they will have to look after their parents
D.there are more job opportunities in China
D 解析:细节理解题。根据最后一段中的“roughly 70%-80% of students abroad have been returning in recent years because of the attractive job market at home”可知,大多数学生选择回国发展是因为国内有更多的就业机会。
4.How does the writer organize the text?
A.By interviewing students abroad.
B.By comparing the differences.
C.By discussing some facts.
D.By listing some figures.
B 解析:推理判断题。根据每个段落对比的一些差异可知,应选B。
B
(2018·江西百校联盟高三联考)The best family vacation that I ever had was going on a road trip to Myrtle Beach.The trip was for 2 weeks during the March break from school.This trip was probably about 20 years ago so it was before the time of things like portable video games and being able to watch movies in the back seat.
So to pass the many hours of travel my brother and I had to entertain ourselves and each other.My mum would set the back seat up so that it was our own little playroom.She would pack everything up so that we had a big level area to play in.We would play cards and board games.
When it got to the point where we__were__at__each__other’s__throats we would be sent back to our own side of the seat and would be forced to either nap or read by ourselves until we could be friendly to each other again.I can remember us playing for quite some time when we turned the back seat into a spaceship and traveled around the earth.
Another time we turned it into a kitchen and had a bakeoff(食品烘烤赛).But the thing that I remember the most and that gave us many hours of enjoyment was using each other’s faces as silly Plasticine (普莱斯蒂辛橡皮泥) and making funny faces.We would see how far we could stretch each other’s mouths open, see how thin we could make the other’s eye by pulling on it.We would keep going until one of us begged for mercy because we had to give our faces a rest.
So while I can remember us having a great time on the beach, laughing a lot trying to put the tent up in the rain, what I remember the most of that trip and what always makes me smile the most is remembering the pain that out faces would be in after the trip.
【解题导语】 本文为记叙文。作者回忆了小时候在没有电子游戏、不能在坐车时看电影的旅途中打发时间的方式。
5.What did the author do when traveling to Myrtle Beach?
A.Watch movies.
B.Play video games.
C.Have fun with his brother.
D.Pack things up to amuse himself.
C 解析:细节理解题。由第二段中的“to pass the many hours of travel my brother and I had to entertain ourselves and each other”可知答案。
6.What does the author mean by saying“we were at each other’s throats”?
A.We were fighting with each other.
B.We used up our skills.
C.We were quite out of breath.
D.We were about to fall asleep.
A 解析:句意理解题。下文的“...until we could be friendly to each other again”说明画线部分的意思应为“互相打斗,激烈争吵”。
7.What impressed the author most during the trip?
A.Playing cards and board games.
B.Pulling each other’s faces and eyes.
C.Having a cooking competition.
D.Playing with silly Plasticine.
B 解析:推理判断题。由第四段中的“But the thing that I remember the most...hours of enjoyment was using each other’s faces...by pulling on it.”可知,旅途中作者印象最深的是和弟弟彼此拉对方的脸或者眼来做鬼脸。
8.Which of the following titles would best suit the passage?
A.An Unforgettable Family Travel
B.What Is the Most Meaningful Journey
C.The Good Old Days Never to Be Forgotten
D.How to Kill Time While Traveling in the Past
D 解析:标题归纳题。结合文章内容看,本文主要谈论的是在没有便携式游戏机、不能在后座看电影的情况下,作者一家去旅游时,作者在途中消遣的方式,故D项作本文标题最佳。
C
(2018·衡水中学高三大联考)Bob Dylan, born on May 24, 1941, is an American songwriter, singer, artist and writer. He has been influential in popular music and culture for more than five decades. Much of his most celebrated work dates from the 1960s, when his songs showed social unrest. Early songs such as Blowin’ in the Wind and The Times They Are a-Changin’ promoted the American civil rights and anti-war movements.
Dylan’s songs include a wide range of political, social and literary influences. They challenged existing pop music conventions and appealed to the growing counterculture. His recording career, spanning more than 50 years, has explored the traditions in American song, from folk, blues, and country to rock ’n’ roll, and to English, Scottish, and Irish folk music, even jazz and the Great American Songbook. He has toured steadily since the late 1980s on what has been called the Never Ending Tour. His accomplishments as a recording artist and performer have been central to his career, but songwriting is considered his greatest contribution.
As a musician, Dylan has sold more than 100 million records, making him one of the bestselling artists of all time. He has also received numerous awards including eleven Grammy Awards, a Golden Globe Award, and an Academy Award. The Pulitzer Prize jury in 2008 awarded him a special citation(引言) for his influence on popular music and American culture, marked by lyrical compositions of extraordinary poetic power. In May 2012, Dylan received the Presidential Medal of Freedom from President Barack Obama. In 2016, Dylan received the Nobel Prize in Literature “for having created new poetic expressions within the great American song tradition”.
【解题导语】 鲍勃·迪伦因为“在美国歌曲传统形式之上开创了以诗歌传情达意的新表现手法”而获得诺贝尔文学奖。文章介绍了他的作品以及他对流行音乐和美国文化的影响。
9.Which word best describes Dylan’s music according to Paragraph 2?
A.Various.    B.Talented.
C.Personal. D.Popular.
A 解析:推理判断题。根据第二段中的第一句以及下文中的“...has explored the traditions in American song, from folk, blues, and country to rock ’n’ roll, and to English, Scottish, and Irish folk music, even jazz and the Great American Songbook.” 可知,他的音乐作品涉及政治、社会和文学;他探索了美国歌曲的传统,从民谣、蓝调、乡村音乐、摇滚到英格兰、苏格兰和爱尔兰民间音乐,甚至还有爵士乐和《美国流行金曲簿》。由此可知,他的作品风格多种多样。故选A项。
10.What is Dylan better recognized as?
A.A performer. B.A singer.
C.An artist. D.A songwriter.
D 解析:推理判断题。根据第二段中的最后一句可知,虽然歌手和演员一直是他的主要职业,但是他最伟大的贡献却是歌曲创作。故选D项。
11.What made Dylan get the Nobel Prize?
A.His poems about music.
B.His American song tradition.
C.His language style of the songs.
D.His influence on America culture.
C 解析:细节理解题。根据第三段中的最后一句可知,他是因为“在美国歌曲传统形式之上开创了以诗歌传情达意的新表现手法”而获得了诺贝尔文学奖。故选C项。
D
(2018·贵阳三校联考)Sweden’s blood service is enlisting new technology to help push back against blood shortages.One new plan,where donors are sent automatic text messages telling them when their blood has actually been used,has caught the public eye.People who donate initially receive a “thank you” text when they give blood,but they get another message when their blood makes it into somebody else’s veins.
The service says the messages give donors more positive feedback about how they’ve helped their fellow citizens—which encourages them to donate again.“It’s a great feeling to know you made such a big difference and maybe even saved someone else’s life,”says Ms. Blom Wiberg.“We get a lot of visibility in social media and traditional media thanks to the SMS.But above all we believe it makes our donors come back to us,and donate again.”
During National Blood Donation Week street signs and shop fronts around the country
…………………………
余下内容暂不显示,请下载查看完整内容
关于资源的下载性声明:千教网本身不提供任何资源的下载服务,也不会保存任何数据在服务器上。所有资源的下载,均源于互联网抓取。当该资源的原始地址失效时,您可能无法获取该资源。
关于本站 | 免责声明 | 广告联系 | 网站提交 | 网友留言 | 联系我们