千教网
输入关键词,搜索您要的课件,教案,试题
您的位置: 千教网 >> 高考试题下载 >>2012年高考英语模拟试卷2(含答案).doc

欢迎您到“千教网”下载“2012年高考英语模拟试卷2(含答案).doc”的资源,本文档是doc格式,无须注册即可下载,点击“本地下载”即可下载
2012年高考英语模拟试卷2(含答案).doc
所属科目:高考试题    文件类型:doc
类别:试题、练习
上传日期:2013/7/29  
相关资源:
2012年镇海中学高三英语模拟试卷(有答案)

2012年杭州第二中学高三第一次仿真考英语试卷(有答案)

贵州省黔东南州2012届高三第一次模拟考试英语试卷

北京市西城区2012年高三二模英语试题及答案

英语:2012全国各省市高考模拟试题全解全析目录

2012高考模拟试题英语

西工大附中2012届第五次模拟试题英语

2012年高考广东英语模拟试题(一)答案

2012年高考英语模拟试题答案解析(四)

北京市西城区2012届高三4月第一次模拟考试试题英语试题

2012年高考英语模拟试卷1(含答案).doc

2012年高考英语模拟试卷附答案(3)(打印版)

温馨提示:本站所有教学资源均是完全免费提供!内容简介下方即有下载连接!

下载步骤:直接点击即可下载

注意:1.源文件中的公式,图片,在下边的内容预览中被忽略!(文档内容预览在最下方)

    2.下载链接在下方,无需注册直接可下载!

文档内容预览:
  

2012年高考英语原创预测题(通用版)

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项

涂黑。

1.    earthquake which happened in March, 2011, is ___ great disaster to

Japan. It needs a long time to recover from it.

A. The; a            B. An; a            C. An; the        D. The; the

2. It was in the shop ___ I bought my new coat that I met my girlfriend.

. that      B. where      C. which      D. when

3. She ___ a smile when she heard her family went to Italy without her.

    . managed       B. wore       C. performed  D. controlled

4. But for the heavy traffic, the police ___ the thieves who tried to escape in the

stolen car.

. would not catch         B. couldn’t have caught 

C. haven’t caught            D. couldn’t catch

5. ____ her address, we couldn’t get in touch with her.

  . Not to know  B. Having been known      C. Not knowing      D. Not been known

6. Intelligent students can always ­­­­­­­­­____ good solutions to problems.

A. come up to  B. come up with  C. stick to       D. deal with

7. — Hurry up! There is little time left before the train leaves.

— We ____ take a taxi, Dad.

A. could          B. must       C. may              D. should

8. It is not clear ___ the price can be controlled from rising.

A. why          B. what          C. whether            D. that

9.  — I don’t mind how you do it ___ you finish the painting on time. 

   — No problem.

A. as well as              B. as far as          C. as long as         D. as fast as

10.  —How long have you been out of touch with your boyfriend?

  — Since last month we ___ in the lecture hall. 

A. quarrel         B. quarreled             C. had quarreled         D.were quarreling

11. Finally, the two brothers climbed up the last floor, __.

A. hungrily and tired       B. hungrily and tiredly

C. hungry and tired        D. hungry and tiredly

12. —Why don’t you go to medical college and be a doctor?

— It calls for a great deal of __, which I don’t have.

A. strength        B. energy     C. wisdom     D. patience

13. — Jim lived very close to the college when he was in New York.

  — ___ he seldom was late for class.

A. No doubt            B. No sense        C. No problem    D. No wonder

14. I think the boss, rather than the workers, ___ to blame for the fire that caused so many deaths.

A. are            B. were            C. was             D. to be

15. ― Daddy,how do you like it if I buy a wallet for my mummy’s birthday? 

― ___

A. It couldn’t be better.           B. I don’t like it.

C. It’s too expensive.          D. Don’t trouble.

第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Old Henry and his wife Phoebe loved one another. They were simple   16  . Their world was their fruit trees, cornfields and a backyard   17  pigs and chickens. The rest of the world was a   18  place like stars in the sky.

  Sometimes, Henry worried about 19   . His wife would say, “If you __20___ talking like that, I will go away and what would you do? There is nobody to   21  you.”

  Old Henry knew his wife would never 22  him. The only thing he __23___ was death and the life if his wife died. Knowing she was there, beside him, in the dark, made Henry __24_ again. In this way, they lived 25  in their world.

  One day, Phoebe became sick and   26  . Old Henry watched them put her body in the earth. When people left, he still stood near the tomb for long. At night, he read newspapers _27___ most of the time, he just sat, looking at the door,   28  where Phoebe was and   29  he would die.

  For five months, he lived like this. One day, he went out to cut grass. Just   30  the hill, he saw Phoebe again. Yes, there she was, down in the valley, smiling up at him. She was in the same blue dress. She __31___ a hand and seemed to say, “Come, come with me.” Henry felt the strong pull of a new world 32  he and Phoebe would always be together. He gave a   33  cry, “ Wait, Phoebe, wait for me. I’m coming.”

  The next day, some farm boys   34  Henry at the bottom of the hill. His body was broken. There was a soft, happy smile on his face. The   35  smile he had worn when Phoebe was alive.  

16. A. workers          B. farmers          C. doctors            D. teachers

17. A. on                  B. in                C. with               D. from

18. A. small                B. faraway            C. close                D. big

19. A. harvest            B. wealth            C. health            D. death

20. A. enjoy                B. keep                C. finish                D. mind

21. A. look at           B. look after          C. look up           D. look for

22. A. leave               B. move              C. watch           D. ask

23. A. had              B. failed               C. performed           D. feared

24. A. quiet          B. lonely               C. simple          D. gentle

25. A. sadly              B. worriedly           C. gladly              D. warmly

26. A. died              B. disappeared      C. cried               D. walked

27. A. but              B. so               C. and           D. for

28. A. knowing          B. wondering           C. expecting          D. remembering

29. A. how long          B. how often      C. how soon          D. how much

30. A. in front of           B. on the top of          C. at the bottom of     D. at the foot of

31. A. waved           B. lost               C. shook               D. saw

32. A. when               B. that          C. which          D. where

33. A. crazy               B. surprised           C. happy           D. disappointed

34. A. picked            B. found           C. searched      D. met

35. A. different                  B. separate           C. same               D. kind

第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)

     阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow to shoppers'' confidence in buying food products, as well as the reputation of local sellers. Li Zhen reports on shoppers’ reactions in Shanghai.

An investigation by the municipal government revealed that Shanghai Shenglu Food Company produced more than 3,000 steamed buns daily. These were then sold across the city, including large supermarkets such as Hualian, Lianhua and Dia.

Fewer steamed buns were for sale at this Lianhua Supermarket. More than 32,000 buns were taken off store shelves when the scandal emerged.

Mr. Wang, Sales Manager of Lianhua Supermarket, said, “We removed the dyed steamed buns produced by Shenglu as soon as we learned of the incident. We gave customers who had bought the steamed buns from our outlets refunds with their receipts. Despite the scandal, our sales volume has been fine so far.”

However, most customers we met remained concerned about food safety. Steamed buns are a regular breakfast food for Ms. Gao. She used to buy them mostly from supermarkets because she felt it was in a clean and safe environment.

But now, she has second thoughts about buying the popular snack.

Ms. Gao, Shanghai shopper, said, “I can’t believe that even steamed buns from the supermarkets are no longer safe. The only places I trusted to shop at were major supermarkets and specialist shops. But now even there, product quality cannot be guaranteed. I really don''t know where to buy my goods from in the future.

Shoppers at supermarkets who still bought steamed buns said they had few options. “I feel like giving up supermarkets. But I really don’t know where to do my food shopping. I can''t make these things myself.” said Ms. Tang, Shanghai shopper.

36. The colored buns were sold in some large supermarkets EXCEPT ___.

A. Hualian          B. Lianhua         C. Shenglu        D. Dia 

37. What Ms. Gao and Ms. Tang said suggests that ___.

A. they still trust major supermarkets when shopping             

B. they will make food by themselves

C. they will never go to supermarkets 

D. they feel confused about where to buy safe food

38. The underlined word in the last paragraph can be replaced by ___.

A. choices             B. ideas             C. hints            D. marks

39. What is the main idea of this passage?

A. Major supermarkets removed the dyed steamed buns.

B. Dyed steamed buns brought great loss to major supermarkets.

C. Famous supermarkets are involved in the bun scandal.

D. Dyed bun scandal hurts consumers’ confidence.

40. Where can you most probably read the passage?

A. In a fashion magazine.                       B. In a newspaper.  

C. In a guideline book.            D. In an official document.

B

US researchers have found traces of an ancient lake on Mars recently, increasing hopes of discovering evidence that billions of years ago the Red planet hosted life.

The lake, which dates back some 3.4 billion years, appears to have covered as much as 80 square miles and was up to 1,500 feet deep, said the team from the University of Colorado.

"This is the first clear evidence of shorelines on the surface of Mars," said Boulder''s research associate, Gaetano Di Achille, in a study published in the latest edition of Geophysical Research Letters.

"The identification of the shorelines and accompanying geological evidence allows us to calculate the size and volume of the lake, which appears to have formed about 3.4 billion years ago."

Analysis of the images has shown the water carved out the canyon (溪谷) in which it was found, which then opened out into a valley depositing (使淤积) sediment (沉积) which formed a delta (三角洲).

"Finding shorelines is a great discovery to us," said assistant professor Brian Hynek, adding it showed the lake existed at a time when Mars was thought to have been cold and dry.

Scientists believe the oldest surfaces on Mars formed during the wet and warm era known as the Noachan epoch, about 4.1 billion to 3.7 billion years ago.

The newly discovered lake is believed to date from the Hesperian era and postdates the end of the warm and wet period on Mars by 300 million years, according to the study.

Scientists believe deltas next to the lake may well hold secrets about past life on Mars as such places on Earth have become the natural deposits of organic carbon and other markers of life.

41. The size of the lake found on Mars is ___.

A. 80 square miles                     B. 1,500 square miles

C. 3.4 billion square miles              D. 300 million square miles

42. When the lake existed, the weather on Mars was _.

A. hot and wet         B. wet and warm         C. cold and dry        D. cold and wet

43. Why do scientists think deltas near the lake may hold secrets about past life on Mars?

A. Because similar places on Earth have become natural deposits of markers of life.

B. Because someone has put secrets about past life on Mars there.

C. Because past life has been found in other deltas on Mars.

D. Because some people are said to have already seen life marks there.

44. How many researchers does the passage mention?

A. Two.           B. Three.   C. Four.           D. Five.

45. Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. The Noachan epoch was a wet and warm era.

B. The lake might have existed 3.4 billion years.

C. The discovery can’t fully prove that the Mars once hosted life.

D. The lake traces prove that there exists life on Mars now.

C

You wake up in the morning,the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings,you say hello, and the drama starts.The person on the other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to.You are still in a wonderful mood? Impossible!

Communicating with negative people can wash out your happiness.It may not change what you think,but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.

Life brings ups and downs,but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer.They only feel glad when they make others feel bad.No wonder they can hardly win others’ pity or respect.

When you communicate with positive people,your spirit stays happy and therefore more positive things are attracted.When the dagger(匕首) of a negative person is put in you,you feel the heavy feeling that all in all,brings you down.

Sometimes we have no choice but to communicate with negative people.This could be a co-worker,or a relative.In this case,say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person,but all this does is to lower you to that same negative level and they won’t feel ashamed of themselves about that.

Negativity often affects happiness without even being realized.The negative words of another at the start of the day can cling to(附着) you throughout the rest of your day,which makes you feel bad and steals your happiness.Life is too short to feel negative.Stay positive and avoid negativity as much as possible.

46. The purpose of the first paragraph is to ___.

A. make a comparison                  B. offer an evidence

C. introduce a topic                     D. describe a daily scene

47. How can negative people have effect on us?

A. By influencing our emotion.       B. By telling us the nature of life.

C. By changing our ways of thinking.

D. By comparing their attitudes to life with ours.

48. Some negative people base their happiness on ____.

A. other people’s pity for them                 B. making other people unhappy

C. building up a positive attitude      D. other people’s respect for them

49. According to the passage, to reduce negative people’s influence on us,we are advised to ___.

A. change negative people’s attitudes to life

B. show our dissatisfaction to negative people

C. make negative people feel ashamed of themselves

D. communicate with negative people as little as possible

50. What is the author’s attitude towards negative people?

A. Favorable.        B. Critical.         C. Indifferent.         D. Supportive.   

D

I once had a friend that was diagnosed with terminal cancer, and the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends. However, in spite of the serious illness, he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life. I think that when you find yourself in such situations, you tend to look up every possible way for hope of saving your life.

As months went on and his health grew worse, I noticed an unexpected change in attitude that came over him. He had also been a happy person with a cheerful personality, but rather than give in to discouragement and self-pity, he took comfort in God and humanity. His talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife as something he was prepared for, believing that his concerned ancestors, including his mother and father, were there waiting for him.

During the last few months, weeks, and days of his life, he was kindly cared for by family, friends, his loving wife, who looked after both his physical and emotional needs, and workers from a local hospice (安养院) came to the home to regulate his medication and provide any other needed support. He didn''t complain about his fate, and he willingly allowed others to serve him.

Indeed, one might think why God allows death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others. You often can''t learn these important attributes in the lap of luxury, and perhaps, such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind.

51. Which word can best describe the man''s initial reaction as soon as he was diagnosed with cancer?

A. Satisfied.           B. Surprised.           C. Terrified.           D. Confused.

52. What did the man do after he first learned of his illness?

A. He was operated on immediately.

B. He retired from his job.

C. He researched cancer treatments.

D. He felt sad, doing nothing.

53. What was the man''s main source of comfort after several months with the disease? 

A. His family and friends.    B. His belief in humanity.

C. His doctors’ encouragement.   D. The care from others.

54. What did the author learn from his friend’s story?

A. Giving more respect to friends.              B. Extending life as possible.

C. Caring for yourself and enjoying luxury.   D. Getting comfort from God.

55. What does the author mainly want to tell?

A. All people will face death, and thus, we must prepare for it spiritually.

B. Our characters can be strengthened by such an unpleasant situation.

C. Families provide the best support system during such a crisis.

D. People should help those who have got serious illness.

第四部分 书面表达

据报道,山东省拟从2012年起取消高中阶段的文理分科。请结合图片内容,写一篇120—150词短文,谈谈你的看法。

参考词汇:文科: liberal art  理科: science 

答案解析

第一节 单项填空

1.【解析】选A。考查冠词的用法。which happened in March, 2011是定语从句修饰前面的earthquake,故earthquake是特指,故用the;disaster“灾难”,是一个可数名词,所以应该用a。

2.【解析】选B。综合考查定语从句。句意为:我是在买新外套的商店里遇见我的女朋友的。本句为一个强调句,从句中I bought my new coat中缺少地点状语,用where来引导。

3.【解析】选A。考查动词辨析。manage 表示勉强做某事,manage a smile强作欢笑。wear穿,戴;perform表演;执行;control控制。

4. 【解析】选B。考查虚拟语气。根据句中but for (要不是)得知条件,要不是交通繁忙,警察就不能抓住企图逃跑的贼了。couldn’t have done 本不能做……却做到了。

5.【解析】选C。考查非谓语动词。根据题意可知,上下句之间是因果关系,而we与know her address是主动关系,故用现在分词形式。

6.【解析】选B。考查动词短语。come up with 提出,想出;come up to 达到;stick to 坚持;deal with 处理,对付。根据句意:聪明的学生总会找到解决问题的好办法。故B项符合题意。

7.【解析】选D。考查情态动词。should 指应该;may 指可以;must表示必须;could表示可能。

8.【解析】选C。考查名词性从句。这是一个由it作形式主语的主语从句。分析从句可知从句不缺少成分,而且根据句意“物价上涨是否能够得到控制还不是很清楚”可以得知选C项whether。

9.【解析】选C。考查连词及状语从句。根据前一句“我不介意你怎么做”及后句“你按时完成这幅画”可知后一句是前一句的条件状语从句,故C项as long as(只要),符合题意。as well as和,也;as far as有……之远;as fast as 和……一样快。  

10.【解析】选B。考查动词时态。since“自从……以来”,主句用现在完成时,since引导的时间状语从句用一般过去时。

11.【解析】选C。考查形容词的用法。本句用形容词来说明the two brothers的状态,而不是他们动作的状态,所以应该用形容词来作状语。

12.【解析】选D。考查名词用法。strength 力量;energy能量;wisdom智慧;patience耐性。联系a doctor 的语境可知,patience最佳。

13.【解析】选D。考查固定短语。本题句意为“—吉姆在纽约的时候住的离学校很近。—难怪他上课很少迟到”。no doubt毫不怀疑;no problem没问题;no sense没道理;no wonder难怪。 

14.【解析】选C。考查主谓一致。rather than 连接两个主语时,谓语动词在人称和数上和前面的词保持一致。本句中前一个主语boss是单数,故C项符合题意。

15.【解析】选A。考查交际英语。根据句意“我买个钱包作为妈妈的生日礼物你觉得怎样”,可知答案为A“那再好不过了”。

第二节 完形填空

16.【解析】选B。根据后一句fruit trees,cornfields等信息可以得知为farmers。 

17. 【解析】选C。with指“带有”。a backyard with pigs and chickens是指带有猪和鸡的后院。

18. 【解析】选B。根据语境like stars in the sky 可知为faraway(遥远的)。

19.【解析】选D。 由下一段中第二句中的he 23 was death and the life及下文的故事可知,Henry在担心死亡。

20.【解析】选B。分析本句“你再这样说”及下句“我就走了”可知选keep。

21.【解析】选B。根据上文“如果我走了”可知为look after,“就没人照顾你了”。

22.【解析】选A。由下文故事发展可知,Phoebe出乎意料离开了他,选leave。

23.【解析】选D。由第二段首句中的worried about可知此处为feared。

24.【解析】选A。因为相信他老婆会一直在他身边,所以他应该会平静下来,选quiet。

25.【解析】选C。由下文妻子死后他对她的思念可以得知他们生活得很幸福。

26.【解析】选A。由下文Old Henry watched them put her body in the earth可知,她去世了。

27.【解析】选A。晚上他也读报,与大部分时间他都只是坐着形成转折关系,选but。

28.【解析】选B。根据辨析词义可知为wondering, 他在纳闷妻子去哪儿了。

29.【解析】选C。how soon 用来提问将来的时间;how long 用来提问时间段;how often 用来提问频率;how much 指多少。

30.【解析】选B。由下文there she was, down in the valley知,他看到Phoebe在山谷里,可知他站在山顶。

31.【解析】选A。由下文的Come with me可知,Phoebe 在跟她丈夫说话,应该是打招呼,所以waved最佳。

32.【解析】选D。分析句式知,缺少一个地点状语,故选where,指“在那个新世界里他们能够永远在一起”。

33.【解析】选C。由上文他对妻子的思念及下文There was a soft, happy smile on his face可知,看到妻子后他快乐地呼喊。

34.【解析】选B。根据下文His body was broken等可以得知,他们发现了Henry,故found最佳。

35.【解析】选C。由下文he had worn when Phoebe was alive可知,“和Phoebe活着时一样的微笑”。

第三部分 阅读理解

36.【解析】选C。细节理解题。从第二段Shanghai Shenglu Food Company produced more than 3,000 steamed buns daily一句可知,Shenglu是一家食品公司的名字,而不是超市的名字,所以选C。

37.【解析】选D。推理判断题。从I really don''t know where to buy my goods from in the future和But I really don’t know where to do my food shopping两句话可以推知,这两位顾客对于到哪里能够买到安全的食品感到非常困惑。

38.【解析】选A。词义猜测题。根据下文的两句话可知,Ms. Tang不想在超市买食物了,但却又不知该上哪里买安全的食品,故可知是几乎没有“选择”了。

39.【解析】选D。主旨大意题。根据第一段中第一句The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow to shoppers'' confidence in buying food products一句可推知答案。

40.【解析】选B。推理判断题。根据第一段的Li Zhen reports on shoppers'' reactions in Shanghai可知,该文是一篇新闻报道。

41.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中“The lake, which dates back some 3.4 billion years, appears to have covered as much as 80 square miles”一句,可推知答案。

42.【解析】选C。 细节理解题。根据第六段中it showed the lake existed at a time when Mars was thought to have been cold and dry知,答案为C。

43.【解析】选A。细节理解题。由原文最后一句可直接找到答案。

44.【解析】选A。细节理解题。通读全文,可知共有两个研究人员,即Gaetano Di Achille和Brian Hynek。 

45.【解析】选D。 推理判断题。由第一段内容可知火星上湖岸线的发现只是增加了人们发现亿万年前火星上曾经存在生命证据的可能性,但并不能推出火星上现在有生命。

46.【解析】选C。推理判断题。由第一段可以概括得知,这是用一个电话的实例来引出下文要谈论的话题。

47. 【解析】选A。推理判断题。文章第二段第二句It may not change what you think,but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time可知,消极的人是通过改变我们的情绪来影响我们。

48.【解析】选B。细节理解题。由文章第三段They only feel glad when they make others feel bad可知,消极的人是把自己的快乐建立在别人的痛苦之上的,故B是正确的。

49.【解析】选D。细节理解题。由文章第五段Sometimes we have no choice but to communicate with negative people及say what needs to be said as little as possible知,与消极的人尽量少说话,故D项正确。

50.【解析】选B。推理判断题。通过概括全文可以得知,作者对negative people持批评态度,故选B。A项赞成的,C项冷漠的,D项支持的,都不符合题意。

51. 【解析】选B。细节理解题。由文章第一段 the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends可知,他最初的反应是“震惊”,故选surprised。

52. 【解析】选C。细节理解题。由文章第一段he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life可知,他去寻找所有能够治疗疾病或延续他生命的方法。look into的意思是“调查”。

53. 【解析】选B。细节理解题。由文章第二段第二句rather than give in to discouragement and self-pity, he took comfort in God and humanity及整个第二段可知,他主要的安慰是对上帝及人性的信仰。

54. 【解析】选A。推理判断题。由最后一段but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others可以推断出,A项正确。

55. 【解析】选B。 主旨大意题。本文主要讲述病人以一种乐观的心态对待自己的疾病,从最初的震惊到后来的积极面对人生;再者从最后一段作者自己的感受我们可知,本文通过讲述“朋友”的经历来告诉我们“苦难”能够“磨炼我们的性格”。

第四部分 写作

【参考范文】

It’s said Shandong province will cancel the division of liberal art class and science class in senior middle schools since the year of 2012.

Some people are against the cancellation, because they believe that if there is no division, students have to learn too many subjects, which is certain to increase their burden.

But I’m for it. Both liberal art and science, like the wings of a bird as shown in the picture, are worth learning, because they develop our all-round abilities, which is essential in modern society. Besides, we students can also master two different ways of thinking by balancing the two.

Just like the bird in the picture says “I can fly higher with my two wings—liberal art and science”, I believe that we students can develop better with a balance of subjects.

第 1 页 共 10 页

关于资源的下载性声明:千教网本身不提供任何资源的下载服务,也不会保存任何数据在服务器上。所有资源的下载,均源于互联网抓取。当该资源的原始地址失效时,您可能无法获取该资源。
关于本站 | 免责声明 | 广告联系 | 网站提交 | 网友留言 | 联系我们