千教网
输入关键词,搜索您要的课件,教案,试题
您的位置: 千教网 >> 高考试题下载 >>2012年高考英语模拟试卷1(含答案).doc

欢迎您到“千教网”下载“2012年高考英语模拟试卷1(含答案).doc”的资源,本文档是doc格式,无须注册即可下载,点击“本地下载”即可下载
2012年高考英语模拟试卷1(含答案).doc
所属科目:高考试题    文件类型:doc
类别:试题、练习
上传日期:2013/7/29  
相关资源:
2012年镇海中学高三英语模拟试卷(有答案)

2012年杭州第二中学高三第一次仿真考英语试卷(有答案)

贵州省黔东南州2012届高三第一次模拟考试英语试卷

北京市西城区2012年高三二模英语试题及答案

英语:2012全国各省市高考模拟试题全解全析目录

2012高考模拟试题英语

西工大附中2012届第五次模拟试题英语

2012年高考广东英语模拟试题(一)答案

2012年高考英语模拟试题答案解析(四)

北京市西城区2012届高三4月第一次模拟考试试题英语试题

2012年高考英语模拟试卷附答案(3)(打印版)

2012年高考模拟试题英语

温馨提示:本站所有教学资源均是完全免费提供!内容简介下方即有下载连接!

下载步骤:直接点击即可下载

注意:1.源文件中的公式,图片,在下边的内容预览中被忽略!(文档内容预览在最下方)

    2.下载链接在下方,无需注册直接可下载!

文档内容预览:
  

2012年高考英语原创预测题(一)(通用版)

一、单项填空(15小题)

1.-It’s said that scientists have made __ big breakthrough in the cancer treatment.

-If so, many people can have been brought back to _ life!

. a; /   B. /; a    C. the; the   D. a; the

2.Tom went to open the door. ___ his father began to wash dishes.

A. However  B. Nevertheless   C. Besides   D. Meanwhile

3. After walking in the Shanghai World Expo for a whole day, my legs ___ under me and I couldn’t walk any farther.

. gave up           B. gave out          C. gave in           D. gave away

4.All the senior schools in Shandong make ____ a rule to have free Saturdays and Sundays.

. this      B. that    C. it      D. them

5.East of our school _ that make electric motorbikes.

A. are two companies  B. is two companies 

C. two companies is  D. two companies are

6. When I wanted to express my thanks to him,words __ me. I just held his hands firmly and choked.

  A. left      B. fled      C. forgot      D. escaped

7.Many experts stick to the view __ teacher development is the key to the education quality.

  • . which      B. what        C. that        D. where

8.Nuclear ___ be really dangerous at times even though it’s a nice energy in general.

  • . shall        B. should            C. can        D. must

9.Mary is always ready to do some __ work at the local geracomium(敬老院)in her spare time.

  • . responsible  B.  exhausting   C. voluntary   D. professional

10.— That’s the third time he’s won the award in this field.

  — Yes. He ___ his maximum potential in the past decade.

.  explored     B.  is exploring 

    C.  has been exploring   D.  has explored

11.The company promised to pay some money for the customers __ their shoddy(伪

劣的)goods and ___ an apology in public.

  • . purchasing; making  B. purchasing; make

C. purchased; to make    D. to purchase; made

12.Man must keep in mind that it will be years ___ the earth recovers from the damage

he makes to it.

A. when   B. before  C. since    D. until

13.The psychologists were sent to give __ and help to the people in the earthquake-hit

area.

A. preparation  B. command   C. practice   D. comfort

14.Which sport costs the most __ training facilities, players’ personal equipment and

uniforms?

. in terms of   B. in place of   C. by way of   D. by means of

15.— Would you please lend me some money?

—____. I was not born with a silver spoon in my mouth.

. No problem  B. Out of question  C. Without question   D. No way

1.【解析】选A。考查冠词。make a breakthrough “突破,取得突破性成就”;come back to life“复活,活跃起来”。都是固定短语,所以选A。

2.【解析】选D。句意:汤姆去开门,在此期间,他爸爸开始洗碗。meanwhile “在此期间,与此同时”,选D。

3.【解析】选B。give out “用尽,筋疲力尽;发表,公布;分发”;句意为:在上海世博园里走了一整天,我的腿筋疲力尽,不能再走了。give up“放弃,中止”; give in“屈服,让步”;give away“赠送,免费给予”。

4.【解析】选C。考查代词。it作形式宾语,真正的宾语是to have free Saturdays and Sundays。只有it可以作形式宾语。

5.【解析】选。考查倒装和主谓一致。表示地点的短语east of our school用于句首,句子要倒装,主语是two companies,因此谓语要用are。

6.【解析】选D。考查动词词义辨析。escape意为“被遗忘;脱离”,符合句意“当我想对他表示感谢时,我一句话都说不出来,只是紧紧地抓着他的手,哽咽着”。leave 表示离开,不表示遗忘;flee“逃跑”;forget表示人遗忘了某事。

7.【解析】选C。考查名词性从句。that引导的同位语从句,是对view的内容的解释。句意为:很多专家坚持这个观点:教师的发展是教育质量的关键。

8.【解析】选C。考查情态动词。shall用作情态动词, 用于一、三人称的疑问句中, 常表征求对方的意见;用于二三人称的陈述句中, 表承诺、命令、威胁、警告等。should用作情态动词, 常表应该、应当、居然之意;must用作情态动词, 表必须。can用作情态动词, 常表能力, 用于肯定句中; 如表猜测, 常用在否定句及疑问句中; can还可表“有时会……”。依据句中的at times可知, 句意为:核能有时会真的很危险。

9.【解析】选C。句意为:玛丽总是乐意在业余时间到当地的敬老院做些志愿工作。voluntary“志愿的;无偿的;自愿的”;符合句意。responsible“有责任的;负责的”; exhausting“令人筋疲力尽的;使人疲惫不堪的”; professional“专业的”。

10.【解析】选C。考查时态。从语意知“过去十年来他一直都在发掘他最大的潜能”,另外,从“in the past decade"可知应该用现在完成时,同时此处强调十年来他一直保有的状态”,所以选择用现在完成进行时,故选C。

11.【解析】选B。考查非谓语动词。customers和purchase是主谓关系, make an apology

和pay some money是并列关系,作promise的宾语, 故选B。

12.【解析】选B。考查状语从句。before“在……之前;到……才;来不及”;根据句意

“人类必须牢记要很多年地球才会从人们给它的损害中恢复”可知,选B。until表示“直到……才……”时,谓语动作到那时会结束。而“it will be+时间段+before”表示“要多久才会……”,符合句意。

13.【解析】选D。考查名词词义辨析。句意为:那些心理学家被派到震区去给那里的

人们以安慰和帮助。comfort“安慰;舒适”;command“命令;指挥”;preparation“准备”;practice“练习”。只有D符合句意。

14.【解析】选。考查介词短语。句意为:就训练设备、运动员个人装备及服装而言,

哪种运动项目花费最多?in terms of“就……而言”,符合句意。in place of“代替”;by way of“取道;经由……”;by means of“用……方法/手段”。

15.【解析】选D。考查情景交际。根据后句的“我不是含着金汤匙出生的”可知,答案

是否定的;故选no way“决不”;其余选项是“没问题”,与句意不符。

二、 完形填空(20小题)

Mr. Glen is a millionaire. Five years ago, after returning from abroad to his motherland, he 16   his small company. Speaking of success, Glen often tells us a story about his extra expensive “school” fee. He always _ his success to it.

At that time, Glen, who already got a Ph.D. degree, 18 to return to the homeland, starting a company. Beforeleaving, he bought a Rolex watch with the 19 made through years of work after school and the scholarships. At the airport he had to accept the 20 customs check. The watch on his wrist was also demanded to betaken down for 21 . Glen knew that carrying thespecific goods out had to pay the tax, and he worried about paying22 for his watch. So when he was checked, he told a lie that his watch was a 23fake(假货). When he was 24of his “smarts”, immediately, in the presence of Glen, the officers hit the watch, 25costnearly 100,000, into pieces 26 hearing Glen’s words. Glen was 27. Before he understood why, he was taken to the office to beexamined28. For many times of entry-exit29 he knew that only those people in the “blacklist” would “enjoy” this special treatment. The officers looked over everything carefully in the box, and   30   him no matter what time of entry and exit he must accept the check and if 31reusing and carrying fake and shoddy goods, he would be 32 according to law! Suddenly, his face turned red, and he had nothing in mind after boardingthe plane for long.   After returning to the homeland, he often told the story to his family, and his employees, too. He said that this made a deep33 on him, because the additional high “school” fee that he had ever paid made him realize the value of 34, which he wouldremember as the 35 of his success forever.   16. . set up        B. took up       C. went up        D. picked up

17. . honors        B. mentions         C.brings           D. owes

18. . decided        B. refused       C. objected        D. asked

19. . books        B. things        C. savings        D. pounds

20. . ordinary      B. routine       C. regular        D. common

21. . look         B. inspection    C. test         D. experiment

22. . one            B. it           C. them            D. these

23. . priceless        B. useful       C. worthless        D. valuable

24. . afraid        B. proud          C. ashamed         D. hard

25. . that            B. what          C. as       D.  which

26. . on            B. at             C. who     D. in

27. . disappointed B. delighted       C. amazed         D. satisfied

28. . strictly   B. quietly    C. quickly    D. curiously

29. A. conditions   B. experiences    C. experiments    D. chances

30. A. stopped     B. hoped   C. warned    D. urged

31. A. came out    B. found out   C. sent out  D. set out

32. A. hit            B. blamed    C. praised    D. charged

33. A. expression   B.. idea     C. thought  D. impression

34. A. honesty   B. lies    C. goods    D. bravery

35. A. secret   B. lesson    C. choice    D. belief

16.【解析】选。set up建立;成立;take up拿起;开始从事;go up上升;被兴建;pick up恢复,拾起。由下文starting a company可知是Glen归国成立了一家公司。

17.【解析】选D。owe …to… 把……归功于……。Glen 把自己的成功归功于那次交了“昂贵学费”的经历。

18.【解析】选。根据后面的before leaving可知是他决定回国。decide to do sth.决定做某事, refuse及object都是不回国。

19.【解析】选C。买表要用钱,这里指放学后打工挣的积蓄和奖学金得来的钱,不一定是英镑(pound)。

20.【解析】选B。根据上文 Glen要回国,当然要经过机场例行的海关检查。routine例行的;日常的,常规的。ordinary普通的;regular有规律的;common常见的。只有B符合。

21.【解析】选B。根据上文的check可知是要把手表摘下来检查的,因此用inspection。test表示试用;look看看;experiment实验。

22.【解析】选B。it指代上句的the tax,而one泛指可数名词单数;them 及these都是复数形式。

23.【解析】选C。既然是假货,应该是不值钱的,故选C。而priceless表示无价的, 极贵重的;worthless表示不值钱的。

24.【解析】选B。根据下文的his “smarts”可知Glen对自己的聪明感到自豪。

25.【解析】选D。which引导非限制性定语从句,在这里指的是先行词the watch。

26.【解析】选。on hearing his words“一听到他的话”。“on + 名词/动名词”表示“一……就”,是固定用法。at后只跟名词。

27.【解析】选C。根据“海关人员当着他的面把劳力士表砸碎”以及后面“还没明白怎么回事,就被带到了一间办公室”可知Glen很吃惊。

28.【解析】选A。根据后文Glen因为这件事而上了黑名单可知,海关对他的检查应该是严格的。

29.【解析】选。Glen在国外读书并获得学位可知他应该有过很多次的出入境经历。

30.【解析】选C。根据该官员仔细检查及后面的according to law可知,该官员语气应该是严厉的,故warn最佳。

31.【解析】选。如果他再次被发现使用假冒伪劣商品,将根据法律受到起诉。find out符合warn和according to law的语境。

32.【解析】选D。既然携带假冒伪劣商品是违法的事情,那么according to law(根据法律),那一定是被起诉(charged)了。

33.【解析】选D。make an impression on sb.给某人留下了印象,是一个固定短语。expression“表达,表示”。

34.【解析】选A。由于撒谎付出了昂贵的代价,因此Glen体会了诚信的价值,从而导致他取得成功。

35.【解析】选A。他将永远记住这个成功的秘密。secret秘诀,秘密;lesson教训;choice选择;belief信仰;信念。

三、阅读理解(20小题)

A

Japan’s nuclear crisis is also causing concerns in China. Worried shoppers rushed to stores and supermarkets in the country for salt, with the belief that it might protect them from potential nuclear radiation spreading from Japan.

Many rushed to buy to stores as much iodized salt as possible because of the rumor that iodized salt could help prevent radiation poisoning spreading from Japan’s Fukushima Daiichi power plant. Consumers also worried that the nuclear plumes might spread to China by air and sea, polluting food sources, including salt taken from the sea.

The wave of panic buying spread quickly across the country, driving up salt prices by five to ten fold in some cities.

Even regions rich in salt production, like Jiangxi Province,faced sudden shortages.

The government took measures to guarantee enough supply and to stabilize(稳定)the market. It also dismissed the nuclear rumors, saying the nuclear fallout was unlikely to reach the country, and that salt did not help to prevent radiation poisoning.

Local authorities have stepped in to stabilize the market, too. As well, state-owned salt companies have been urged to increase their supply.

Facing expanding market demand, distribution centers have taken extra measures to ensure they are well-prepared.

Wang Yun, the General Manager of Beijing Salt Industry Corporation, said, "Our storage reserves can guarantee a two-month supply for the Beijing market."

36.People made panic purchases of salt for the reasons EXCEPT_____.

A. salt might protect them from potential nuclear radiation

. nuclear radiation might pollute food sources

C. nuclear radiation might pollute salt taken from the sea

D. there would be a shortage of salt on the market

37.The underlined word “fold” in the third paragraph means ____.

A. times   . prices   C. quantities  D. means

38.What measures did the government take for the panic buying?

A. Enough salt would be offered to each house.

. It admitted that salt could stop nuclear radiation.

C. Authorities urged state-owned salt companies to increase the supply.

D. Those who spread the rumor were all arrested and punished.

39.What is the purpose of the writer to give the example of Beijing Salt Industry Corporation?

A. To tell readers that there is a salt company in beijing.

. To make people believe that the supply of salt is enough.

C. To call on panic people to buy enough salt.

D. To prove what the government did was right.

36【解析】选D。细节理解题。根据文章的第一、二段可知人们抢购食盐,因为害怕食

物受到核辐射的污染,加碘盐可以预防核辐射,而不是害怕市场上缺盐。

37【解析】选A。词义猜测题。根据上句可知食盐抢购潮迅速波及全国,使得某些城市的食盐价格上涨了5-10倍。因此选A。

38【解析】选C。细节理解题。 根据第六段可知,当地政府要求国有盐业公司增加市场供应,故选C。

39【解析】选。作者意图题。根据文中的“全国出现了抢盐热,政府和当局都采取了措施来稳定市场和人心”,知,列举beijing Salt Industry Corporation是为了使人们相信盐的供给是足够的。

Once many years ago, I pulled a family out of a burning car somewhere in Wyoming. Last week I received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide. In closing she called me a hero.

That got me thinking about what a hero is. Was I a hero because I pulled a family from a burning car? If so, how could I be a hero just because I wrote a story that saved someone’s life?

Today I looked up the word “hero” in the dictionary to see exactly what it meant. It read “a person who does something brave” and also “a person who is good and noble”.

That statement impressed me more than the part about being brave. So I thought about something very important. And I remembered what happened to me years ago.

After my marriage of twenty years ended, I was in such a condition. I was within hours trying to get up enough courage to end the pain and misery. When I returned home, someone had sent me a card in the mail which told me how much they would appreciate me as a friend. That wonderful card probably saved my life. That person, without even knowing it, saved a life and became a hero.

The many stories I kept writing in the following years saved the life of a teenage boy. In turn that makes the person who sent me the card a double hero. I suppose that is why I fight so hard to help the children now living in orphanages (孤儿院). Most children come out of these institutions with a very hard and bitter attitude against the world. The gifts we send them let them know that they have not been forgotten. Hopefully, most of them will never hurt anyone because of the kindness shown to them by those of us who cared. If it works, we will also become "heroes".

40. The main idea of the passage is ______.

A. why the writer should be a hero              . what a hero exactly is

C. whether the writer is a hero                 D. that everyone is a hero

41. Why did the woman call the writer a hero at the end of the call?

A. ecause his story saved her son’s life.                

. ecause he saved a family from a burning car.

C. ecause he asked her son not to kill himself.           

D. ecause he was cute and kind to everybody.

42. What does the underlined word “it” in the last sentence of Paragraph 5 refer to?

A. The wonderful card the writer received    。       

. The action of sending the card。

C. The fact that the sender helped the writer。  

D. The fact that the sender was a friend of the writer。

43. According to the writer, who can be considered as a hero?

A. A person who is brave.                     . A person who writes wonderful stories.

C. A person who can hold a door for others.      D. A person who helps someone in trouble.

40【解析】选。主旨大意题。从第二段的开头That got me thinking about what a hero is到结束,作者都围绕着“什么是英雄”这个话题,因此主旨大意应该是。

41【解析】选A。细节理解题。根据第一段的Last week I received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide. In closing she called me a hero.可知女士感激作者是因为他的故事阻止了她儿子自杀,故可知答案。

42【解析】选C。词义猜测题。根据上文那个美好的卡片救了作者的命,尽管送卡片的人没有意识到这一点可知,it应该指代作者获救这件事。所以选C。

43【解析】选D。推理判断题。根据作者对hero的解释,见义勇为的人是英雄,帮助那些需要帮助的人也是一种英雄,因此只有D符合条件。

         C

The Lusitania was a luxury ocean ship that sailed the Cunard Line’s Liverpool. She was the largest ship at that time. With a total of seven decks,it was estimated that over 200,000 people gathered to witness her departure on her first voyage.

  The Lusitania set off on her last voyage in May 1915, from Pier 54 in New York with about 1,959 people on board. It was reported that foodstuffs, metal rods, and ingots were loaded on its cargo. She sailed approximately thirty miles from Cape Clear Island to the coast of Co. Cork, Ireland where she got stuck in fog, had to reduce speed, and crossed the path of a German U-boat. Not realizing the ship was just a civil one, the U-boat fired on the Lusitania, striking her under the bridge, and as a result, there was a second much larger explosion which caused the ship to bend heavily to her starboard.

   The ship’s captain ordered all the people to abandon the ship. However, there were serious problems of launching the lifeboats: out of the total of 48, only six were successfully launched. The Lusitania sank in less than twenty minutes, eight miles off the Old Head of Kinsale.

Similar to the Titanic, she sank with her back part almost fully perpendicular(垂直的)to the water. Of those on board, 761 were rescued, but 1,198 people died with her, including 100 children. The rescue operation was led by Vice Admiral Sir Charles Henry Cooke, the naval commander at Queenstown.

It was a serious sea disaster that shouldn’t have taken place. After that, countries all over the world began to consider the safety of commercial ships.

44. According to the passage, the Lusitania __.

A. was the largest ship in history 

. sank on her first voyage

C. boarded more than two hundred thousand people

D. was loaded with passengers as well as various goods

45.How did people feel when they witnessed the departure of the Lusitania?

A. Depressed.   . Excited.   C. Sad.   D. Doubtful.

46.The German U-boat fired the Lusitania because _____.

A. the Lusitania got stuck in fog

. the Lusitania fired on it first

C. it mistook the Lusitania for a dangerous ship

D. there was a larger explosion in the Lusitania

47.What is the best title for the passage?

A. The Sinking of the Lusitania     . The Lusitania and the Titanic

C. A Serious Sea Disaster Made on Purpose   D. A Serious Accident on Sea

44【解析】选D。细节理解题。由第二段的“…with about 1,959 people on board. It was reported that foodstuffs, metal rods, and ingots were loaded on its cargo可知答案。

45【解析】选。推理判断题。the Lusitania是当时最大的轮船,很多设施人们闻所未闻,因此看到这艘船的人一定是非常激动的。

46【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的Not realizing the ship was just a civil one, the U-boat fired on the Lusitania…可知,德国舰艇没有识别出这是一艘民用船只,所以发动攻击只能是因为它误以为那是一艘对它构成危险的船只。

47【解析】选A。主旨大意题。全文讲的是当时最大的一艘民用轮船在最后一次航行中被击沉,因此标题为A。文章不是介绍泰坦尼克号的;也不是故意击沉该船的;D项太不具体了。

      D

London has become a cycle friendly zone after the launch of a new bike hire scheme. It has been designed to encourage more people to cycle in and around central London.

So how does it work?First you have to sign up to the scheme to be sent a key. The key will unlock one of the bikes,which are kept at docking stations in and around central London. You have to pay an access fee for the key and then you pay as you go,for the length of time you use the bike.

Transport for London,which runs the scheme,are hoping to have 6,000 bikes and 400 docking stations in place by the end of the year. The new hire system is hoping to ease congestion (拥挤)in London and is expected to create up to 40,000 extra cycle trips a day into the city centre. London Mayor oris Johnston launched the scheme and said London had been “filled with thousands of gleaming machines that will transform the look and feel of our streets and become as commonplace on our roads as black cabs and red buses”.

However,there have been a few problems since the scheme was launched last Friday. On the first day some people found they couldn’t dock their bike properly and their usage of the bike had not registered. Transport for London did admit they had been expecting a few “teething problems” and have said they wouldn’t charge for the first day as a “gesture of goodwill”. Some other people have criticized the lack of docking stations and locks for the bikes as well as the price it costs to hire the bicycles.

Despite the comments,the green-thinking London Mayor still seems very positive about things,saying,“My campaign for the capital to become the greatest big cycling city in the world has taken a big pedal-powered push forwards.”

48. London Mayor boris Johnston launched the new bike scheme in order to ____.

A. reduce the air pollution of the city 

. encourage the citizens to take exercises

C. deal with the city’s traffic problems   

D. increase employment opportunities

49.If you want to hire a bike, in which order will you do?

a. pay for the bike according to the time you use it 

b. pay for the key to a bike

c. cycle in and around central London        

d. sign up as a member to get a key

A. b-d-c-a          . b-c-a-d          C. d-c-b-a          D. d-b-c-a

50.All the following are the problems of the scheme EXCEPT________.

A. the high cost to hire a bike    . not registering their usage of the bikes

C. not charging for the first day of the scheme   D. docking the bikes properly

51. From the passage we can infer that   .

A. the London Mayor is confident in the scheme

. the scheme will be cancelled because of the problems

C. all the citizens in London support the scheme

D. the cycling revolution is not successful

48【解析】选C。细节理解题。根据第三段第二句的The new hire system is hoping to ease congestion (拥挤)in London可知,伦敦实行自行车出租的目的是减缓伦敦市内的交通拥挤。

49【解析】选D。事件排序题。根据第二段租自行车的方法可知,要先报名成为成员获得自行车钥匙,交纳钥匙使用费,骑车然后按使用时间的长短交费。因此选D。

50【解析】选C。细节理解题。根据第四段第二句可知,和D都是该项目实施过程中出现的问题;该段的最后一句说明有人批评租自行车的费用可知,A项是一个问题,而C是解决问题的方法而不是问题。

51【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的第一句话Despite the comments,the green-thinking London Mayor still seems very positive about things,可推出伦敦市长对该行动非常有信心。

E

You probably sort paper, plastic, and household metal on a daily basis — but what about the tough stuff? There are reasons to go beyond the usual recycling: Unwieldy(笨重的) household wastes take up tons of space in landfills. Worse, items such as computers and cell phones leach(过滤) dangerous materials like mercury(水银) and lead into nearby water supplies. Now, thanks to environmental groups, retailers(零售商), and people nationwide, doing the right thing is a lot easier. Here’s how. Computers• Give to a charity. If you have a computer or a component(组件) that still works, contact Share the Technology (sharetechnology.org), which will match you with a nonprofit organization that needs equipment. • If the computer isn''t working, take it to a recycling center or a traveling electronics recycling fair. To locate a center in your area or to find out when a fair will visit your city, go to the Web site for Earth 911 (earth911.org), click on Electronics, and put in your zip code.

Cell phones• National programs like Donate a Phone and Collective Good accept used phones and resell them, giving the proceeds to charities. To find links to these and other groups, visit Earth 911’s Web site. Printer ink cartridges(打印机墨水盒)• Many branches of OfficeMax, Staples, and other office-supply stores have set up on-site drop-off recycling bins. Check your local stores. batteries• Most municipal collection centers allow you to bring in your used batteries for recycling and disposal. • If you’re a heavy battery user, consider switching to rechargeable ones, which also save you money. but even these batteries eventually wear out. When they do, they need to be disposed of responsibly. Old clothes and linens(亚麻)• Your best bet is a local Salvation Army. Anything in poor condition will be made into rags. And you’ll get a tax write-off. Just be sure to ask for a receipt.   52. How many kinds of waste things are mentioned in the passage?

A. 5   . 6  C. 7  D. 8

53.If you have an old computer that works, you should _____.

A. take it to a recycling center    . contact Share the Technology

C. continue to use it until it doesn’t work   D. go to the Web site for Earth 911

54.From the passage we can know that ______.

A. rechargeable batteries do no harm to environment

. clothes and linens pollute the water supplies

C. Earth 911''s Web site where there is information on recycling fairs

D. Donate a Phone and Collective Good are charity organizations

55.What’s the passage mainly about?

A. How to recycle the household wastes. . The pollution of the waste

C. Earth 911''s Web site.   D. Recycling and environment

52【解析】选D。细节理解题。根据第一段的首句提到废纸、废塑料和废金属三种,以及下面每段断首提到旧电脑、手机、墨盒、电池和旧衣服共8种。

53【解析】选。细节理解题。根据computer的处理建议:如果电脑还能运作,最好把它送给一家需要设备的非盈利机构。如果电脑不能用了,就带到回收中心或者访问Earth 911网站。

54【解析】选C。推理判断题。 根据batteries 中最后一句When they do, they need to be disposed of responsibly.可知A是错误的;根据文章最后可知是错误的;根据cell phone中的National programs like Donate a Phone and Collective Good accept used phones and resell them, giving the proceeds to charities.可知D错误;根据To locate a center in your area or to find out when a fair will visit your city, go to the Web site for Earth 911 (earth911.org),可知C是正确的。

55【解析】选A。主旨大意题。根据首段的最后一句以及全文可知:该文章是一篇如何回收利用的。因此选A。

四、书面表达(共1题)

假如你是李涵,收到朋友张斌的来信,询问超级月亮的事情。请你就以下内容给你的朋友写一封回信,并谈谈自己的看法。

一些天文爱好者在中国西南部云南省观测到2011年3月份的月亮比平时要大一些,人们称它为超级月亮。有人传言说超级月亮的出现,给人类带来了灾难:日本地震是超级月亮引起的。专家们却说超级月亮引起地震一说是没有根据的。月亮离地球38万千米,超级月亮只是比平时离地球近一些,与平均距离时的月亮相比稍微大了一些。就历史而言,超级月亮和自然灾害是没有关系的。

注意:1. 词数:120左右。

2.参考词汇:天文爱好者 astrophile 谣言 rumor

   超级月亮the super moon

【参考范文】

Dear Zhang bin,

I’m glad to receive your letter. As for the super moon, I have got some information to share with you.

In March,2011,some astrophiles observed the moon that was bigger than usual. And it was called the super moon. It was said that the super moon can bring disasters to man—Japan’s massive earthquake was an example. However, in reference to the rumor, experts said it had no factual basis. The moon is 380 thousand kilometers away from earth, and the super moon is just a little nearer than usual, compared with the average distance. As far as history is concerned, the super moon has nothing to do with disasters.

In my opinion, it is the equipment that brings the moon closer to the earth than before. Rumors can never cover the truth.

est wishes and good luck!

        Yours,

         Li Han

第 11 页 共 11 页

关于资源的下载性声明:千教网本身不提供任何资源的下载服务,也不会保存任何数据在服务器上。所有资源的下载,均源于互联网抓取。当该资源的原始地址失效时,您可能无法获取该资源。
关于本站 | 免责声明 | 广告联系 | 网站提交 | 网友留言 | 联系我们